Otvoren "Poslovni inkubator Novi Sad"

Bez autora
Jan 25 2011

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, ambasador Austrije Klemens Koja i ambasadorka SAD-a Meri Vorlik danas su svečano otvorili "Poslovni incubator Novi Sad". Projekat osnivanja "Poslovnog inkubatora" je pokrenut zajedno sa Fakultetom tehničkih nauka, VIP fondom i JKP "Informatika", uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Austrijske razvojne agencije (ADA). USAID je u finansiranju ovog projekta učestvovao sa oko 100.000 dolara, ADA sa 25.000 evra, a AP Vojvodina preko sekretarijata za privredu sa 7,90 miliona dinara. Osnivanje "Poslovnog inkubatora" ima za cilj stvaranje poslovnih uslova za održivi lokalni ekonomski razvoj, pospešivanja privredne aktivnosti i privrednog razvoja, kao i smanjenje nezaposlenosti u Novom Sadu.

Otvoren Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, ambasador Austrije Klemens Koja i ambasadorka SAD-a Meri Vorlik danas su svečano otvorili "Poslovni incubator Novi Sad".

Projekat osnivanja "Poslovnog inkubatora" je pokrenut zajedno sa Fakultetom tehničkih nauka, VIP fondom i JKP "Informatika", uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Austrijske razvojne agencije (ADA). USAID je u finansiranju ovog projekta učestvovao sa oko 100.000 dolara, ADA sa 25.000 evra, a AP Vojvodina preko sekretarijata za privredu sa 7,90 miliona dinara.

Osnivanje "Poslovnog inkubatora" ima za cilj stvaranje poslovnih uslova za održivi lokalni ekonomski razvoj, pospešivanja privredne aktivnosti i privrednog razvoja, kao i smanjenje nezaposlenosti u Novom Sadu.

Poslovni inkubator će kroz podršku razvoja lokalnog talenta, pomagati da se smanji stopa neuspeha preduzeća u ranoj fazi razvoja, da se ubrza rast preduzeća. Ovaj vid podrške će se pružati preduzećima samo u početnoj fazi razvoja, nakon čega će firme samostalno istupiti na tržište. Mladi poslovni ljudi imaće odlične uslove za razvoj sopstvenog biznisa, kao i za razvoj bliske saradnje sa drugim stanovnicima "Poslovnog inkubatora".

Sedište "Poslovnog inkubatora Novi Sad" nalazi se u ulici Vojvođanskih brigade 28, a proctor površine od 418 metara kvadratnih dat je na korišćenje na period od sedam godina bez naknade uz saglasnost Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije i Skupštine Grada Novog Sada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik